Wat doen we?

Biz2Be is een management adviesbureau voor Business Controlling. Het vakgebied Business Controlling richt zich op groei en innovatie, en beschouwt dit zowel operationeel als financieel. Veel bedrijven hebben vooral op productie en logistiek gebied te weinig inzicht. Processen en procedures zijn vaak niet up to date. Kortom, er zit wat stuurspeling op de aansturing van deze processen. Biz2Be brengt in kaart waar tijd en geld verloren worden. Zonodig worden de processen aangepast en wordt de bijbehorende informatievoorzieing op orde gebracht. Een belangrijk element hierin is de planning. Concurrenrende bedrijven plannen vandaag de dag in real-time, over hun hele supply chain. Hiermee bouwen ze een ernorm concurrentievoordeel op. Samen met de partners van Biz2Be zorgen we ervoor dat uw bedrijf ook real time kan worden, en de concurrentie weer aankan. Bovendien leidt deze aanpak ertoe dat het werkkaptiaal van uw onderneming significant verbeterd kan worden.

Het resultaat van bovengenoemde activiteiten is dat u weer grip krijgt op uw organisatie. U zit weer aan het stuur, en bent in staat om uw onderneming te leiden in een richting die winstgevend is en voor de lange termijn continuiteit waarborgt. Met de onderliggende modellen kunt u scenario's doorrekenen op operationele en financiële consequenties. Deze activiteiten zijn ook de basis voor eventuele financieringsaanvragen en subsidieaanvragen.

In het vakgebied onderscheidt Biz2Be zich door een aanpak die gericht is op het vertalen van de ambities en ideeën in concrete plannen en acties. Hierbij wordt dus niet alleen naar de financiële haalbaarheid gekeken, maar naar het geheel, dus ook de operationele haalbaarheid. Er is dus ook veel aandacht voor de verandering, wat de gevolgen hiervan zijn voor de medewerkers en de ondernemer en waar de kansen liggen. Met de robuuste onderbouwing krijgt u weer grip op uw onderneming en kunt u de concurrentie weer aan.